PRIREDITVE

Festivalsko poletje se bo zaključilo po istrsko

Ankaran, 31. avgust 2017
V sklopu Poletja v Ankaranu je bilo letos organiziranih 77 dogodkov, na katerih so gostili več kot 355 glasbenih, gledaliških in drugih izvajalcev. Poletje v Ankaranu je obiskalo prek 8000 obiskovalcev. Organizatorji se zahvaljujejo vsem za navdušenje, ki ste ga delili z njimi – ne le z nastopajočimi.

Foto: FB Poletje v Ankaranu

Še pred koncem šolskih počitnic so najmlajši včeraj uživali v dogodivščinah Pike Nogavičke in gusarja Vala, z bobnarskimi ritmi treh kontinentov, pa bo danes za malo drugačen koncert poskrbel kolektiv Sherzer Brigade.
“Da se je poletje zagotovo končalo, občutimo predvsem skozi vreme. Zaradi spremenljivega in deževnega vremena bomo festival Poletje v Ankaranu izjemoma zaključili naslednji konec tedna. Zabava, polna presenečenj na Študentu bo tako pravi End of Summer Party, saj se bo dogajala v petek, 8.9. In naslednjo soboto bomo na zeleni plaži Valdoltra zaključili  Poletje v Ankaranu tradicionalno – istrsko – ob dobri hrani, domačih vinih, z glasbo, ob igrah in plesu.

Festival na valovih dobrih vibracij se za letos poslavlja, teden kasneje kot načrtovano, toda prav zato energično, veselo, sončno! Vidimo se naslednji konec tedna”, so zapisali organizatorji.

VALDOLTRA

Četrtek, 31. 8., ob 18.00

Sherzer Brigade, bobnarska delavnica in koncert
 
Sherzer Brigade je energičen kolektiv mladih bobnarjev, ki s tradicionalno brazilsko glasbo ustvarja neusahljive vire inspiracije, dobrega počutja, pozitivne naravnanosti in seveda plesa! Brazilska glasba je zelo raznolika. Je mešanica glasbene tradicije treh kontinentov – Afrike, Evrope in Južne Amerike. Raznolikost se kaže v samem pristopu h glasbi, ki temelji na skupinski dinamiki, kjer vsak posameznik prispeva v energični glasbeni mozaik. Tradicionalno brazilsko batucado – spremljevalno glasbo brazilskih karnevalov – sestavljajo trije bas bobni – surdos, ki poskrbijo za močno in mogočno bas linijo. Ta bo dosegla in prepričala tudi ljudi v zadnjih vrstah. Za visoke, a nič manj udarne zvoke skrbijo – caixa, tamborim, agogo, shekere. Za solistične vložke ter razgibane ritme pa skrbita vodilna bobna – repinique in timba. Skupaj ustvarijo široko in z energijo nabito paleto zvokov, ki s pomočjo ritma telo pripravijo vsaj do pozibavanja, če ne že do plesa.

SPREMENJEN DATUM – Sobota, 2. 9., od 10.00 dalje

Istrski dan
Zaključek Poletja v Ankaranu bo, kot se za naše kraje spodobi, celodneven, programsko raznolik, seveda zabaven, glasben in kot se za obalne kraje spodobi, tudi kulinarično izvrsten. Na plaži Valdoltra bodo do zgodnjega popoldneva različne delavnice – ne le za otroke, temveč tudi za tiste z leti iz dveh številk –učenje tradicionalnih plesov, že skoraj pozabljene otroške igre, predstavitve ljudskih obrti. Popoldne bodo svoje pridelke in izdelke predstavili vinarji, sirarji, oljkarji , pridelovalci sivke in drugih domačih dobrot … Vse, najboljše za telo! In zvečer? Vse, najboljše za duha – hudomušna Nataša Ralijan bo povezovala skeče iz istrskega življenja, glasbene nastope, predstavili pa bomo tudi številne sodelavce festivala Poletje v Ankaranu. Na kamniti ploščadi bomo zaključili Poletje v Ankaranu tako, da bodo tudi bolj naporni jesenski dnevi poletno razžarjeni in vedri!

ŠTUDENT

SPREMENJEN DATUM – Petek, 8. 9., ob 18.00

End of Summer Party, zabava presenečenj in presežkov

Letošnji zaključek poletja bo v znamenju poslovilnega nastopa legendarnega dua FCKN DJ’S. Praznovanje sedme obletnice delovanja bosta fanta izkoristila za poslovilni ali pa kar upokojitveni nastop. Kot se za rojstnodnevno zabavo spodobi, bosta ne le jubilanta, ampak tudi njuni gostje, torej vsi, ki pridete, deležni obilice daril ter presenečenj. Po 27. letih bo tako v Ankaranu spet pena party. Vabljeni na drugo, že tradicionalno bitko z vodnimi baloni, na tekmovanja v za zdaj še skrivnostnih športno-zabavnih igrah, na igre kar tako, na zabavo zaradi zabave. Presenečenja? Seveda bodo! Na Študentu bodo nastopili gostje iz tujine – Stefano Munari, večkratni gost FCKN, s katerim so delili odre po vsej Sloveniji in tujini. Praznovanju se bo pridružil mladi Minless, katerega avtorska glasba je prepoznana in predvajana v programih svetovnih DJ zvezd. Obstaja samo en pravi zaključek poletja – v Ankaranu, na Študentu! Ne manjkati!

 

Občina Ankaran