TEDEN MOBILNOSTI

Evropskemu tednu mobilnosti se pridružuje tudi Občina Izola

Izola, 18. september 2018
Občina Izola na različne načine uresničuje lani sprejeto prometno strategijo, zato se bo tudi letos pridružila Evropskemu tednu mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra. Organizirala bo namreč dogodek Dan brez avtomobila, ki tokrat poteka pod sloganom Združuj in učinkovito potuj.

Foto: Občina Izola

Kot so sporočili iz Izole, bo v petek, 21. septembra, med 9. in 13. uro v Parku Pietro Coppo potekal program, namenjen predšolskim in šolskim otrokom. Ti bodo na zabaven in interaktiven način spoznavali trajnostno mobilnost in varno udeležbo v prometu. Med 8.30 in 13. uro pa bodo v izolskem bike parku pod vodstvom Kluba Gorskih kolesarjev Obala šestošolci urili kolesarske spretnosti.

Pri izvedbi programa bodo sodelovali še CKŠP, ZD Izola, TZ Izola, Komunala Izola, JZP Izola, Policijska postaja in občinski redarji. Zbrane bo zabavala izolska maskota Bepi, Otroci vrtcev in šol se lahko ves teden brezplačno peljejo po mestu s turističnim vlakom.

Šolam bo v tednu mobilnosti predan tudi skiro, ki ga je v okviru akcije Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Izola podarilo podjetje Avto Center Jereb. Skiro, ki ga bo predal Bepi v parku Pietro Coppo, bodo šole po lastni presoji dodelile zmagovalcu tekmovanj, povezanih s trajnostno mobilnostjo in zdravim življenjskim slogom, so še zapisali na občini.

 

Foto: Občina Izola

Na zadnji dan Evropskega tedna mobilnosti, 22. septembra, vrata odpirajo izolska športna društva. Svoje aktivnosti bodo predstavljala vse do petka, 28. septembra, zato vse zainteresirane vabijo, da jih obiščejo. V soboto, 29. septembra dopoldan, pa se bo odvila že tradicionalna prireditev Športajte z nami, ko se bodo športna društva predstavila na Lonki.

Na izolski občini so še dodali, da je Dan brez avtomobila del spremljevalnih aktivnosti Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij. Osrednji dogodek prireditve je akcija množičnega snovanja prihodnosti obalne ceste, Narišimo obalo. Akcija bo potekala ta petek, 21. septembra, od 9. do 12. ure in od 15. do 18. ure, med priključkom na Krožno cesto v Kopru in priključkom Ruda v Izoli. Organizacije, ustanove in ostali zainteresirani posamezniki se še vedno lahko prijavijo, da bodo na 2,24 km dolgo rolo papirja, razprostrto na tem območju, risali, pisali ali kako drugače snovali prihodnost obalne ceste.

Uredništvo