KOZA NOSTRA

Ekipa Mazza La Panda potrdila zmago v državnem prvenstvu

Koper, 10. september 2018
Koper je v soboto, 8. septembra 2018, gostil jubilejni osmi pandolo turnir »Koza nostra«. Osrednja prireditev Kulturnega in športnega društva Dolga štorija iz Kopra je z leti postal najbolj priljubljen pandolo turnir sezone. Zmagala je »domača« ekipa Mazza la Panda (Panda United), pokal za Fair play pa je prejela ekipa C.I. Pola (Pula).

Foto: Matjaž Derin

Tako kot poletje se koncu približuje tudi sezona državnega prvenstva 2018 v igri pandolo. Medtem ko se nekateri vračajo v šolske klopi, drugi pa obirajo jesenske sadeže, pandolaši nabirajo še zadnje točke prvenstva.

Minuli vikend je bil odigran 8. turnir Koza Nostra, ki je hkrati tudi 6. turnir državnega prvenstva 2018. Obkroženi z mozaikom nogometnih igrišč so pandolaši za en dan popestrili že sicer pestro dogajanje na koprski Bonifiki.

Foto: Matjaž Derin

Foto: Matjaž Derin

Turnirja se je udeležilo 9 ekip, med njimi je s svojo prisotnostjo najbolj presenetila ekipa Brki, ki je na turnirju nastopala drugič. Po besedah organizatorjev je skupinski del minil brez večjih posebnosti, omeniti velja, da je ekipa Mazza La Panda visela na nitki do zadnjega udarca Stare Kortine, ki je končal v rokah prvega branilca. V polfinalu je nato z malo sreče v zadnjem krogu ugnala ekipo Tramontana. Drugi polfinale je bil bistveno bolj zanimiv, saj se je ekipa G.E.T. uštela pri ocenjevanju dosežene razdalje in po nekajkratnem merjenju lanskim zmagovalcem Robe Varie praktično podarila nastop v finalu.

Finale je postregel z dokaj zaprto, a zanimivo igro, saj je o zmagovalcu odločal zadnji udarec. Tega je ekipa Mazza La Panda uspešno ubranila, tudi po protestu ekipe Robe Varie sodnik lovljenja ni razveljavil. Mazza La Panda je tako osvojila tretji turnir zapored in se hkrati veseli nove osvojitve državnega prvenstva še pred zadnjim turnirjem, ki bo 20. oktobra . v Strunjanu. Prehodni pokal za fair play in širjenje dobrega vzdušja je tokrat osvojila C.I. Pola (Pula, Hrvaška), so še sporočili iz društva Dolga štorija.

Turnir se je zaključil v poznih popoldanskih urah v športnem duhu in z druženjem vseh ekip in obiskovalcev.

Končna uvrstitev: 

1. Mazza La Panda (Obala)
2. Robe Varie (Piran)
3. G.E.T. (Koper)
4. Tramontana (Lucija)
5. Stara Kortina (Truške)
6. C.I. Pola (Pula)
7. Brki (Hrvatini)
8. INDEstructiballs (Koper)
9. Panda La Mazza (Obala).

Uredništvo