STAVKA

Dosežen dogovor med Arrivo in stavkovnim odborom, stavka je zaključena

Koper, 14. september 2017
Na enajsti dan stavke voznikov avtobusov skupine Arriva Slovenija sta vodstvo družbe in stavkovni odbor dosegla dogovor. Sporazum vključuje delno takojšnji, delno pa postopen dvig urne postavke do leta 2020.

Foto: KS90

Ponedeljkov sestanek med vodstvom Arrive in stavkovnim odborom je očitno res pomenil začetek konstruktivnih pogajanj, ki so se danes zaključila s pozitivnom izidom. Obe strani sta dosegli dogovor, s čimer se stavka, ki je trajala od 4. septembra lahko ustavi.

Iz Arrive so namreč poslali skupno sporočilo skupine Arriva Slovenija in stavkovnega odbora Sindikata voznikov avtobusov Slovenije – SVAS ter KNSS – Neodvisnost.

»Vodstvo skupine Arriva Slovenija in stavkovni odbor sta uspela doseči dogovor o razreševanju stavkovnih zahtev. Tako je stavka, ki je potekala od 4. septembra, danes zaključena, saj je bil na zadovoljstvo obeh strani sklenjen sporazum v družbah Alpetour, Potovalna agencija, Arriva Dolenjska in Primorska ter Arriva Štajerska,« so zapisali.

Dodali so, da so v Arrivi pristali na delno takojšnji, delno pa postopen dvig osnovne urne postavke voznic in voznikov za obdobje do leta 2020,sindikati pa so za to obdobje zagotovili mir.

Hkrati sta se obe strani dogovorili, da podrobnosti o sklenjenem sporazumu kot vse podatke, ki izhajajo iz njega, ne bodo posredovali medijem.

Poročali smo že:

Stavka voznikov Arrive Slovenija: avtobusi bodo vozili le v času prometnih konic

Vodstvo skupine Arriva Slovenija za iskanje soglasja z mediacijo

Kako je mogoče, da vozniki stavkajo, avtobusni promet pa poteka skoraj nemoteno?

V nedeljo pade odločitev o morebitni zaostritvi stavke

Odločitev o zaostritvi stavke voznikov Arrive preloženo

Stavkovni odbor meni, da pogajanja potekajo prepočasi

NF