10. ISTRSKA PUSTNA POVORKA

Do konca januarja se lahko prijavite na Istrski karneval

Koper, 21. januar 2018

Pustni čas v Kopru bo tudi letos zaznamovalo pestro dogajanje, glavna atrakcija pa bo zagotovo jubilejna, 10. Istrska pustna povorka. Do 31. januarja se nanjo lahko prijavijo pustne skupine, vozovi in etnografske maske, prav tako pa ponudniki na stojnicah.

Foto: Pustna povorka v Kopru 2017, avtor: Vojko Rotar

Kot so sporočili s koprske turistične organizacije, bo jubilejni, 10. Istrski karneval pustno obarval dogajanje v slovenski Istri med 9. in 14. februarjem. Osrednje dogajanje bo v Kopru, kjer se bo v soboto, 10. februarja, ob 11. uri začela že 10. Istrska pustna povorka, dan zatem se bo pustno dogajanje preselilo v Portorož, kjer bo ob 14. uri na pot krenila Portoroška pustna povorka, v Izoli bodo na pustni petek, 9. februarja, poskrbeli predvsem za otroke, piransko Gledališče Tartini pa bo na pustno soboto zvečer znova prizorišče Velikega pustnega plesa. Prav tako bodo pustovanja in pustne sprevode pripravili v Dekanih, Hrastovljah, Kubedu, Rakitovcu, Šmarjah, Pobegih, Zazidu, Movražu, Bezovici in drugih krajih slovenske Istre.

Foto: Jaka Ivančič

Turistična organizacija Koper poziva pustne skupine, vozove in etnografske maske ter ponudnike na prodajnih in promocijskih stojnicah, da se za sodelovanje na 10. Istrski pustni povorki in 8. Portoroški pustni povorki prijavijo na spletni strani Istrskega karnevala prijavijo. Prijave lahko oddajo do 31. januarja 2018.

Istrski karneval po besedah koprske turistične organizacije velja za eno najbolj zanimivih in najbolje obiskanih pustnih prireditev v državi, saj se Istrske pustne povorke v Kopru vsako leto udeleži na tisoče obiskovalcev, na svoj račun pa pridejo tudi otroci. Povorke se običajno udeležijo številna lokalna, turistična in kulturna društva, ki se našemijo bodisi v tradicionalne bodisi etnografske, pa tudi domiselne maske, ki odražajo aktualno družbeno stanje v državi in svetu.

Povezane vsebine:

Poziv zavezancem za pavšalno turistično takso

Z druženjem ob skodelici kave smo lahko tudi dobrodelni