VARČEVANJE

Delavnice finančnega opismenjevanja za mlade

Koper, 24. oktober 2017
V okviru meseca varčevanja Intesa Sanpaolo Bank organizira delavnice na temo finančnega opismenjevanja mladih. Pobuda izhaja iz splošne angažiranosti mednarodne bančne skupine – ki ji pripada tudi slovenska Intesa Sanpaolo Bank -, z njo pa skupina želi skupaj z ostalimi hčerinskimi bankami v Evropi in na Bližnjem vzhodu spodbuditi otroke različnih starosti k razmisleku o pomenu varčevanja.

Foto: ISB

Osnovni namen izobraževalnih delavnic, ki so plod prostovoljnega dela izbranih bančnih sodelavcev Intese Sanpaolo Bank, je predstaviti in naučiti mlade, kako načrtovati svojo finančno prihodnost in smotrno ravnati s svojim denarjem.

Enourne izobraževalne delavnice bodo namenjene učencem višjih razredov osnovnih šol (med 11. in 14. letom starosti), pri čemer bodo skozi poučne in zanimive individualne in skupinske igre spoznavali osnove osebnih financ. V štirih glavnih izobraževalnih modulih bodo učenci spoznavali pomen varčevanja ter se naučili presojati med kratkoročnimi koristmi in stroški, opredeliti različne finančne cilje v določenem časovnem obdobju ter ne nazadnje, kako povečati svoje prihranke.

Delavnice, ki bodo potekale med 23. in 27. oktobrom 2017 v treh večjih obalnih osnovnih šolah, se bodo v prihodnosti razširile tudi na druge regije po Sloveniji.

Intesa Sanpaolo, Muzej varčevanja in mednarodne hčerinske banke skupaj za obeležitev svetovnega dneva varčevanja

31. oktobra 1924 je bil na mednarodnem kongresu o varčevanju v Milanu, kjer je sodelovalo 700 predstavnikov hranilnic iz vsega sveta, razglašen svetovni dan varčevanja. Od takrat, 31. oktober vsako leto simbolično obeležuje celoten mesec, posvečen varčevanju.

Foto: ISB

Skupina Intesa Sanpaolo, z namenom obeležitve svetovnega dne varčevanja, v tednu med 24. in 31. oktobrom organizira številne brezplačne prireditve za javnost z imenom »The Art of Saving«, ki bodo potekale v vseh večjih italijanskih mestih.

Glavni pobudnik tedna dogodkov je Muzej varčevanja (Museo del Risparmio) v Torinu, kateri spada pod okrilje Intese Sanpaolo. Gre za edinstven multimedijski laboratorij, ki širši javnosti prikazuje kompleksen svet financ ter na interaktiven in zabaven način uči, kako učinkovito upravljati z denarjem. Pri pobudi in soustvarjanju različnih kulturnih dogodkov sodelujeta še Galerije Italije (Gallerie d´Italia) in Zgodovinski arhiv (l´Archivio Storico).
Z različnimi izobraževalnimi aktivnostmi pri spodbujanju k razmisleku o pomenu varčevanja se vključuje tudi enajst mednarodnih hčerinskih bank Skupine, med katere spada tudi slovenska Intesa Sanpaolo Bank.

Ignacio Jaquotot, direktor Mednarodne divizije mednarodnih hčerinskih bank (ISBD), je ob tej priložnosti poudaril pomen širitve finančnega znanja in kulture varčevanja v državah, v katerih Skupina posluje, ter pohvalil številne pobude in izobraževalne dejavnosti , ki vključujejo predvsem mlajše generacije, njihove šole in družine.

Povezane vsebine:

Tretja pot za vaše prihranke

Laura Brec Frančeškin