PRIREDITVE

Decembrska zmrzal, ki ogreje srce

Izola, 27. december
Zadnji dnevi decembra so čas za že tradicionalno Decembrsko zmrzal, ki jo v izolski Ljubljanski ulici pripravlja Društvo Izolani s podporniki. Tudi letos so poskrbeli za zanimiv program, ki ga je 24. 12. odprl Leon Bučar, včeraj so štafeto prevzeli folkpunkerji Folpi, danes bodo pod dežnimi kapljami zažigali člani skupine Slainte Ol Friend, za jutri pa napovedujejo večer zgodb in ognjenih ambientov, ki jih bodo pričarali Petra Nartnik, Carmen L. Oven in Robert Oven.

Foto: skupina Folpi, avtor: Šiva Rustja

Včeraj, 26. decembra, je bilo na slavni Ljubljanski ulici v Izoli ponovno veselo. Pri kraljici so poskrbeli za pijačo in jedačo, na odru pa je od 20. ure dalje kraljevala istrska folk punk skupina Folpi, ki je svojo vrnitev pod žaromete označila kot pomlajujočo.

Foto: zbiranje prispevkov, avtor: Šiva Rustja

Foto: letošnji ježek Mef, avtor: Šiva Rustja

Vzdušje je bilo takšno, kot se za praznike spodobi. Ljudje so se sprostili, smejali, komplimenti pa so leteli v vse smeri, medtem ko je pevec prepeval o tem, kako si želi spremeniti svet. Za korak proti boljšemu, prijaznejšemu novemu letu je bilo poskrbljeno s prostovoljnimi prispevki “za ulico”. Tudi tisti, ki cenijo likovno umetnost, niso bili razočarani, saj jih je v Placu Izolanov čakala prav posebna razstava umetnikov in umetnice iz Italije, Rusije, Združenih držav Amerike in Ukrajine, ki ustvarjajo v Izoli.

Foto: razstava v Placu Izolanov, avtor: Šiva Rustja

Brez modrovanja starih Izolanov seveda ni šlo. “Ena stvar je pomembna. Tudi če ne ustvariš doktorja, športnika … je važno, da ustvariš človeka. Človeka, ki ti bo rekel dober dan, ko te bo srečal na ulici,” je svoje izkušnje prenašal naprej Pečo, nato pa se je obrnil proti odru in navijal, da band odigra še kakšno veselo.

Na odru se je zasedbi kasneje priključil tudi letošnji ježek – Mef, a tokrat v družbi kitare, s katero je poskrbel, da praznično vzdušje in sreča nista tako kmalu zapustili lučk in smeha polno ulico.

Šiva Rustja

Povezane vsebine:

Drago Mislej – Mef: Panika je moja muza

Poslanstvo Bunkerfesta je spodbujanje ohranjanja lokalne glasbene scene

“Na mladih svet stoji. Zakaj ne bi tudi Izola?”