NOVA PUBLIKACIJA

Bitlesi v Piranu

Piran, 9. maj 2018
Piran je prav vsako generacijo zaznamoval tudi z glasbo. Tartini je »šopal« nekaj stoletij nazaj, Beatlesi pa desetletij. O Tartiniju vemo že veliko, o začetkih rocka in jazza v Piranu pa ničesar. A ne za dolgo! V založbi Mediteranum Piran namreč konec leta izide publikacija Beatlesi v Piranu, avtorja S. Simič -Simeta, ki govori ravno o začetkih rocka (tudi jazza in na kratko drugih zvrsti) v tem izjemnem mestu in občini. In ne le o začetkih! S piranskim rockom se bomo družili najmanj tri desetletja, zatrjujejo v Mediteranumu.

Foto: Eden prvih resnejših ansamblov v Piranu so bile Le Catene. Na fotografiji z nastopa leta 1967 v piranskem circolu so od leve Giovanni Gherbaz, Claudio Bartole, Giuliano Sinkovič, Sergio Settomini, Fulvio Lacovich, Vir: Fulvio Lackovich

Zato v založbi vabijo vse, ki imajo takšne in drugačne spomine na te glasbene zvrsti in obdobje, morda kakšne fotografije tedanjih piranskih ansamblov, njihovih vaj, plesov v medicinskem internatu, Družbenem dromu, disku Taverna, Gianni, Fiesa ali kjerkoli drugje v občini, nepozabne Kitariade v prostorih današnjega Caffe Teatra ali pa imajo karkoli drugega na temo rocka v Piranu, da stopijo v stik z njimi in tako s svojimi spomini in/ali gradivom publikacijo še dodatno obogatijo.

Dobite jih na zavod@mediteranum.si ali na 040 729 555.

A to še ni vse! Odprta bo tudi razstava! In če je kdo shranil kakšne plakate ali plošče obalnih skupin ali pomembnih glasbenih prireditev (npr. MMS 78), opremo, inštrumente, glasbene revije (Džuboks …), oblačila ali karkoli drugega povezanega z rock utripom tedanjega časa v obalnem prostoru, se priporočamo. Po razstavi dobi skupaj z darilom vse nazaj.

Povezane vsebine:

Peticija za podporo organizatorjem prireditev v Izoli