KOLEDAR PRIREDITEV

Avgusta v Kopru več kot 65 prireditev

Koper, 28. julij 2018
Iz Kopra sporočajo, da je izšel nov koledar prireditev za mesec avgust, ki na enem mestu združuje vse informacije o pestrem kulturnem in glasbenem dogajanju, različnih aktivnostih in prireditvah v koprski občini. Trenutno je na voljo v koprskem Turistično informacijskem centru (TIC) v Pretorski palači, konec tedna pa ga prejmejo tudi vsa gospodinjstva koprske občine.

Foto: Festival mikropivovarjev je minulo leto na osrednji mestni trg v Kopru privabil številne ljubitelje aromatičnih piv, avtor: Vojko Rotar

Po besedah koprske turistične organizacije bo v Kopru tudi avgusta nemogoče lenariti, saj so pripravili več kot 65 prireditev z različnimi dogodki, delavnicami, predstavami, glasbenimi večeri, zabavnimi vsebinami, ki bodo popestrile že tako živahen kulturni utrip letošnjega poletja.

Vsak četrtek vas bodo glasbeno razvajali v Kubedu, kjer ves avgust prirejajo prireditev Čubed pod borovci, že prihodnji konec tedna, 3. avgusta, pa se v Koper vračajo mikro-pivovarji. 6. Festival mikropivovarjev, ki ga organizira Bar Cameral, tudi letos obeta pestro izbiro najrazličnejših piv domačih in tujih mikro-pivovarjev, prav tako raznolika pa bo tudi kulinarična ponudba. Med 3. in 5. avgustom vas pestro dogajanje vabi v Dekane, ki gosti tradicionalni Šagro Guoštovco in Šagro v maskah, 15. avgusta pa se bodo zabavali tudi ob izviru reke Rižane, kjer prirejajo vsem dobro poznan Boberfest.

Foto: V Koper letos znova prihaja Frivolus – festival ulične umetnosti. Vir: frivolus.si

17. in 18. avgusta se v Koper vrača Cuban Salsa Festival, isti konec tedna pa kopališče Žusterna gosti mednarodni vaterpolo turnir Pazi kita v morju. 18. avgusta se prijeten glasbeni večer obeta tudi na osrednjem mestnem trgu, kjer bo ob 21. uri koncertiral Peter Bence, 22. avgusta pa bo v Taverni koncertiral Tribute band Vasca Rossija.

Pestro bo tudi konec meseca – 25. in 26. avgusta na Titov trg v Kopru prihaja Food truck festival, 29. avgusta pa bo znova oživela tudi Kidričeva ulica. Zadnji avgustovski dan bo v Taverni koncert Explosion of Rock, začenja pa se tudi festival uličnih umetnikov Frivolus.

Povezane vsebine:

V Koper prihaja novi taksi prevoznik Cammeo