POLETNE PRIREDITVE

Ambient, ki navdušuje tako obiskovalce kot nastopajoče

Izvrstni slovenski in tuji glasbeniki, gledališke predstave, ki obiskovalce nasmejijo do solz, zabavni in poučni dogodki za otroke ter sproščujoč ambient neposredno ob plaži, ki navdušuje tako obiskovalce kot nastopajoče, je recept, na katerem snujemo Poletje v Ankaranu.

Poletje v Ankaranu je otvorila Vesna Zornik s skupino Katalena. (Foto: Aleš Rosa)

Plaži Valdoltra in Študent

V prvi polovici festivalskega Poletja v Ankaranu, ki se je v glavnini odvilo na dveh prizoriščih, plaži Valdoltra in Študent, so obiskovalci lahko uživali ob prenekaterih glasbenih virtuozih. Festival je tako otvorila skupina Katalena, za hudomušen uvod pa je poskrbela igralka Nataša Tič Ralijan.

Čompe so narečni izraz za krompir in tudi šestčlanska etno jazz zasedba iz Ljubljane. (Foto: Vlado Bernetič)

Cavazza, Easy, Hamo&Tribute 2 Love, Omnibus Kantfest …

Program se je nadaljeval s kvintetom Borisa Cavazze, skupinami Stino in Hamo & Tribute 2 Love, Omnibusom, sledil je Kantfest z izvrstnim Dragom Mislejem Mefom, mladimi filharmoniki z Rudijem Bučarjem, nenavadnima zasedbama Čompe in Trio Šardone, zapela sta pa sta tudi zelo znana obalna vokalista Easy ter Žiga Rustja. Mlajši in malo manj mladi so se med drugim nasmejali ob klovnovski predstavi Alexeia Mironova, predstavami Pot v Tadam in Naj gre vse v Π ali kako sem si zapomnil …

Najmlajši se lahko zabavajo ob klovnovskih in lutkovnih predstavah ali pa poučnih delavnicah.

Na plaži Študent so vse nedelje, od 15. do 20. ure, obarvane z različnimi DJ-ji, ob ponedeljkih ob 20.30 uri je poskrbljeno za vodeno vadbo NIA, ob četrtkih ob 20.30 uri pa za sproščanje ob jogi.

Blues rockovski Hamo&Tribute 2 Love ter Stino so povsem navdušili občinstvo. (Foto: Arhiv Občine Ankaran)

Tudi naslednji sklop prireditev Poletja v Ankaranu bo s svojim programom poskrbel za vse generacije in vse okuse. Na plažah Valdoltra, Študent in Jernej se bo letos zvrstilo prek 80 raznolikih dogodkov, vabljeni so tako prebivalci Ankarana kot obiskovalci iz sosednjih krajev. Vstop na vse dogodke je prost, po Ankaranu pa vozi brezplačni poletni avtobus. Program si lahko podrobneje ogledate na spletni strani www.prireditve-ankaran.si.

Pridite in ne zamudite festivala na valovih dobrih vibracij!