POTAPLJAŠKI USPEH

Alenka Artnik izenačila svetovni rekord

Koper, 22. julij 2018
Koprčanka Alenka Artnik se je v disciplini z monoplavutjo potopila 105 metrov globoko in se pridružila nosilki svetovnega rekorda. Do srede lahko svoj rezultat še izboljša.

Foto: Facebook

Na Long Islandu na Bahamih poteka peti dan prestižnega Aidinega tekmovanja “Vertical Blue 2018”, kjer se preizkušajo potapljači na vdih. Med njimi je tudi najboljša slovenska potapljačica, Koprčanka Alenka Artnik, ki se je danes v Deanovi modri luknji potopila kar 105 metrov globoko.

Alenka je nastopila v drugi skupini, v kateri tekmujejo vsi najboljši v disciplini potop s konstantno obremenitvijo z monoplavutjo (CWT). Edina nosilka svetovnega rekorda je do sedaj bila Alesia Zecchini, poleg Alenke pa ga je danes izenačila Japonka Hanako Hirose, a je bila kasneje zaradi neprepričljivega potopa diskvalificirana. Svetovni rekorderki tako ostajata le Alenka in Alessia.

“Dosegla sem nov mejnik v svoji karieri prostega potapljanja. Čestitke tudi Hirosejevi za njen potop. Hvala vsem za čestitke, kmalu bom objavila video in še naprej spremljajte tekmovanje,” je na Facebooku zapisala Alenka.

Tekmovanje na Bahamih bo trajalo do srede, kar pomeni, da si bodo vse tri potapljačice prizadevale preseči svetovni rekord in se potopiti še globlje. Artnikova, ki je današnji potop opravila brezhibno, je nedvomno med favoritinjami.